Ontmoet vegan bakker Jeroen

Ontmoet vegan bakker Jeroen

Vanaf het allereerste moment dat onze bakkerij haar deuren opende, is Jeroen enorm betrokken en heeft hij zijn passie voor veganistisch bakken laten zien. Zijn heerlijke creaties zijn inmiddels bekend bij velen, maar achter deze smakelijke lekkernijen schuilt een wereld vol uitdagingen, creativiteit en toekomstplannen. Laten we eens nader kennismaken met de man die een belangrijke rol speelt in het innovatieve proces achter de producten van De Vegan Bakker.

In onze bakkerij zien we een groeiende interesse onder onze klanten voor veganistische producten, die veel meer is dan een tijdelijke trend; het is een bloeiende levensstijl. “De klanten zijn nieuwsgierig en vinden het spannend om vegan producten te leren kennen. We krijgen veel positieve reacties,” deelt bakker Jeroen enthousiast. “Ze zijn vaak verrast door hoe lekker en vol van smaak onze vegan creaties zijn. Het is geweldig om te zien hoe hun vooroordelen verdwijnen na de eerste hap.” Deze reacties tonen ons bij De Vegan Bakker dat steeds meer mensen de voorkeur geven aan een plantaardig dieet. Wil je hier meer over weten? Lees dan binnenkort onze blog ‘De groei van veganisme als levensstijl’.

Een van de pronkstukken van de bakkerij is de carrotcake, en Jeroen kan zijn trots niet verbergen als hij hierover praat. ‘’We zijn vooral trots op onze carrotcake. Dit is echt een specialiteit,’’ zegt hij glunderend. ‘’In plaats van margarine gebruiken we vegan mayonaise, dat is ons geheime ingrediënt. Het geeft de cake een unieke, romige textuur en een heerlijk rijke smaak.’’ Jeroen deelt ook zijn favoriete seizoensproducten: ‘’Mijn favoriete seizoensproduct zijn toch écht de aardbeienvlaaitjes’’. Hij denkt even na en voegt er nog aan toe: ‘’En de mikkemannen rond Sinterklaas blijven ook een heerlijke klassieker!’’

Uitdagingen zijn er ook volop, geeft Jeroen toe: ‘’De grootste uitdaging voor mij is dat de ingrediënten voor onze producten toch een andere werking hebben dan de normale producten bij buren Bakkertje Deeg. Het vergt veel experimenteren en aanpassen.’’

Tot slot kijkt Jeroen hoopvol naar de toekomst van vegan bakken: ‘’We hopen, net als andere vegan bakkers, dat we de échte chocoladebol vegan kunnen maken,’’ zegt Jeroen. Maar dit blijkt een uitdagende taak te zijn. Hoewel de veganistische chocolade en room geen probleem vormen, stuiten ze op een obstakel bij het maken van de soes. Eieren hebben een essentiële soufflerende werking, maar met de beschikbare eiervervangers is het nog niet mogelijk om een grote bol te maken. De vegan chocoladebollen storten snel in zodra ze klaar zijn, en dat is natuurlijk niet wat de bakkers voor ogen hebben! Daarom zijn alle vegan soezen die momenteel landelijk worden verkocht, klein van formaat. ‘’Dit is volgens mij het moeilijkste product om te maken, maar we geven niet op!’’ vervolgt de bakker vastberaden.

Wij bij De Vegan Bakker zijn enorm trots op Jeroen en zijn voortdurende inzet in veganistisch bakken. Als een echte expert deelt hij zijn kennis en expertise met het team, waardoor we keer op keer prachtige lekkernijen kunnen creëren. Hij leert het banketteam de fijne kneepjes van het vak en zorgt ervoor dat onze producten ieder weekend als ‘warme broodjes’ over de toonbank vliegen. Kom langs en proef zelf de liefde en toewijding in elk stukje van onze verrukkelijke vegan baksels!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *