Over ons

De grondlegger van De Vegan Bakker is de vegan bakker zelf; Lucas Vermeulen. “Op mijn vijftigste is de zeldzame en ongeneeslijke bloedziekte polycythemia vera (PV) bij mij vastgesteld. Het beenmerg maakt te veel rode bloedcellen aan waardoor het bloed dik en stroperig is. Het verhoogt de kans op trombose en in mijn geval een vergrote milt. Om de aanmaak te remmen nam ik medicatie zoals chemotabletten, plus behoorlijk wat medicatie tegen de bijwerkingen. Ik voelde me vooral patiënt en verloor de regie over mijn eigen leven. De pillendoos groeide en mijn zelfvertrouwen nam af.”

De documentaire The Game Changers geeft Lucas andere inzichten en de impuls om zich een vegan lifestyle aan te meten. “Binnen drie maanden na de overstap op enkel vegan voeding is mijn medicatiegebruik gehalveerd. Ik ben ervan overtuigd dat, door een stukje bewustwording, de vegan lifestyle populairder, eigentijds en niet meer weg te denken is.” Lucas verdiept zich sindsdien in de ontwikkeling van vegan producten.

Met trots presenteert De Vegan Bakker een assortiment plantaardige producten die bereid worden in de eigen achterliggende bakkerij.
Laat je verrassen en geniet!